Welkom op de website van het provinciaal verbond Limburg van het COV

Iedereen 1000

COV KTKEen wereld zonder kanker. Dat is onze droom. Intussen komen we op voor minder kanker, meer genezing en betere levenskwaliteit voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Daarom nemen personeelsleden van het COV als sinds enkele jaren deel aan de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker.

Ook dit jaar nam het fietsteam met onder meer onze vrijgestelden Marleen Vanherle en Johan Gonnissen deel aan iedereen1000. Respect voor hun prestatie. Ook een gemeende dank u wel aan iedereen die hen gesponsord heeft. Zo konden ze dit jaar 3333 euro doneren. 

Waarom lid worden?

  • Optimale bescherming van burgerlijke aansprakelijkheid en bij arbeidsongevallen.
  • Juridische bijstand.
  • Een syndicale premie, wat je netto lidgeld terugbrengt naar 0.25 euro per dag.
  • Elf maal per jaar het vaktijdschrift 'Basis' gratis in je brievenbus, met artikels over breed maatschappelijke, actueel-pedagogische, juridische en syndicale thema's.
  • Extra en up-to-date informatie op de website van het COV als je inlogt met je lidnummer.
  • Deelname aan syndicale en pedagogische activiteiten in jouw regio.

Lid worden kan op verschillende manier.  Je vindt ongetwijfeld de weg door bovenaan in het menu op LID WORDEN of HIER te klikken. 

Mijn gedacht

We schrijven 10 maart 2020 ! De dag waarop er een eerste dodelijk slachtoffer in ons land wordt gemeld ten gevolge van COVID-19. Grote paniek. Maatregelen dringen zich dringend op. Scholen worden gesloten. Dat ik dit na een carrière van 40 jaar nog mag meemaken. Even doorbijten, dachten we toen. We zijn nu meer dan een jaar later en weten wat er ondertussen al allemaal is gebeurd. Het aantal COVID-doden is nog elke dag immens. We zijn er zelfs al een beetje immuun voor geworden. Toch zeker als het leed ons niet meteen of dichtbij raakt. De vaccinaties moeten perspectief bieden. Al hebben we ondertussen begrepen dat dit voor de meesten onder ons niet meer voor dit schooljaar zal zijn. Sinds die eerste lockdown, nu al zo lang geleden, is het schoolleven niet meer wat het geweest is. Normaal doen (!) is er niet meer bij. En nochtans is het dat waar we allemaal naar snakken. Laten we hopen dat we tenminste volgend schooljaar min of meer normaal (!) kunnen aanvatten. Al durf ik persoonlijk daar wel eens aan twijfelen. Maar laten we naar het half lege glas kijken alsof het half vol is. Hoop doet leven.

(Freddy Vaes, provinciale syndicale voorzitter)

Vast benoemd

Zopas stelden minister Weyts en de sociale partners de nieuwe regeling voor over vaste benoeming, TADD en evaluatie. Startende personeelsleden zullen sneller voorrang kunnen verkrijgen voor een aanstelling en vaste benoeming. De opvolging van het functioneren van alle personeelsleden zal zich toespitsen op coachen en begeleiden. Zopas stelden minister Weyts en de sociale partners de nieuwe regeling voor over vaste benoeming,

Lees meer...

GOK-middelen

Via een onderwijsdecreet wordt het GOK-beleid aangepast. Dat is toch het plan van de Vlaamse regering. Ongetwijfeld moet er over de inhoud nog onderhandeld worden want met wat er momenteel op tafel ligt kan het COV zich niet akkoord verklaren.Via een onderwijsdecreet wordt het GOK-beleid aangepast. Dat is toch het plan van de Vlaamse regering. Ongetwijfeld moet er over de inhoud nog onderhandeld worden want met wat er momenteel op tafel ligt kan het COV zich niet akkoord verklaren.

Lees meer...

bezoekers: 
1.png8.png3.png7.png8.png1.png
vandaag: 16
deze maand: 2187
18-05-2021
      SiteLock

Vorming voor COV leden

Vorming voor COV militanten

Geen komend evenement!

COV Facebook