De eerste banners hangen op!

De Berk, school voor buitengewoon basisonderwijs in Hasselt en de basisschool in Driehoeven-Genk hebben als één van de eerste scholen in Limburg een banner opgehangen. Met deze actie willen we actie voeren voor meer middelen in het (basis)onderwijs.

banner

banner drieh

 

Zoals u via de media ongetwijfeld reeds hoorde, zijn er dringend meer middelen nodig voor het (basis)onderwijs. Enerzijds omdat de besparingen in het onderwijs massaal zijn. Iedereen kan wel getuigen dat de werkingsmiddelen terug geschroefd werden. Maar anderzijds ook om de maatregelen in het kader van het M-decreet te financieren. Op dit moment wordt er geen enkele euro extra in het onderwijs gestoken om het M-decreet in het onderwijs uit te rollen. Het personeel verzuipt en moet roeien met de riemen die er zijn. Uiteindelijk zijn het de kinderen in de klas die dit erg gaan voelen en uiteindelijk de dupe worden. Kinderen met moeilijkheden zullen zeer moeilijk nog de hulp kunnen krijgen waar ze recht op hebben. En de kinderen die wel in het basisonderwijs horen, zullen minder aandacht krijgen omdat de aandacht van de leerkracht meer en meer naar de kinderen moet die eigenlijk in het bijzonder onderwijs thuis horen.
Daarom doen we mee aan een door de vakbonden gelanceerde campagne voor meer middelen in het onderwijs waarbij we er de aandacht op willen trekken dat onderwijzen dringen meer geld nodig heeft.

Meer foto's:

{gallery}foto/banneractie{/gallery}

        SiteLock

COV organiseert!

Geen komend evenement!

Vorming voor COV leden

08
dec
Buurthuis De Kardijk
-
Beringen

16
jan
TruckStop 26 bis
-
Heusden-Zolder

Vorming voor COV militanten

Geen komend evenement!

COV Facebook