WIE IS WIE ?
 André Vandebroekkringvoorzitter,
André Vandebroek
 
Kringsecretaris,
vacant 
 
Francois VeeckmansKringpenningmeester,
François Veeckmans 
 
Kring-VA,
vacant
Kringafgevaardigde PC,
Peter Flipkens
Kringafgevaardigde SCAP,
vacant
Kringafgevaardigde SCKO,
Miet Meyen
Mariëlla Thoelen
Kringafgevaardigde SCOGO,
Elke Boelanders
Leen Vermeesch
Kringafgevaardigde SCP,
François Veeckmans
Coöptatie,
Jozef Beerten
Ludo Onraedt
Gilberte Hermans

 

Welkom op de pagina van kring Beringen (701)

Hier vindt u allerlei info omtrent de activiteiten en bestuursleden van de kring.

Bezoek aan wintertuin en horlogemuseum

Bij vertrek naar O.L. Vrouw Waver wisten de meesten van onze actieve plussers niet goed wat ze moesten verwachten van een Ursulineninstituut met wintertuin. Groot was dan ook de verrassing bij het binnenstappen van de tuin. Het is een feeërieke tuin uit 1900 met een betoverend spel van licht en kleur. Door de glaskoepel vallen goudgele stralen die een lentesfeer creëren zelfs in donkere dagen. Het veelkleurige glas-in-lood van de koepel tekent de morgen, de dag en de avond.
In de Sint-Ursulazaal gaf een gepassioneerde gids (oud-leerkracht)  een overzicht van de geschiedenis van het complex met zijn uiteenlopende stijlen als neogotiek, neoromaans, neo-empire, art nouveau en art deco. Dit alles werd geconcretiseerd met een wandeling doorheen de gebouwen onder begeleiding van een gids. Men bezocht de kloosterkapel, de refter, het schoolmuseum, de pianogalerij en nog zoveel meer.
’s Middags werden de 50 deelnemers verwacht in een restaurant in Duffel.
Vandaar vertrokken ze naar een horlogeriemuseum in een rijhuis in Mechelen. De eigenaar restaureert antieke klokken en horloges en heeft gedurende 50 jaar een grote collectie tijdmeters verzameld die dateren van 1600 tot nu. De collectie bevat unieke torenuurwerken, zonnewijzers, mysterieuze klokken en nog zoveel meer. Als gepassioneerd vakman gaf hij zelf  uitleg en wist hij de bezoekers geruime tijd te boeien met nooit eerder geziene microtechniek en vindingrijkheid.
Wat een intelligente creatievelingen zijn er in de loop der tijden toch geweest!

muziekinstVroeg vertrokken op deze prachtige herfstdag, genoten de 58 deelnemers onderweg van koffie en koek en kwamen tijdig toe in Brussel.Voormiddag bezochten ze het Vlaams Parlement, de wetgevende macht van de Vlaamse overheid. Gedreven gidsen verzorgden de rondleiding en gaven uitgebreide toelichting bij de werking van het Parlement, de architectuur van de gebouwen en de Vlaamse hedendaagse kunst in  het parlementsgebouw. Ter plaatse deden ze zich te goed aan een lekkere gevarieerde koude schotel met brood. 
Vervolgens stapten ze naar het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel, kortweg MIM. Dit werd opgericht op 11 januari 1992 en als vierde departement toegevoegd aan de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en werd opgesplitst in twee afdelingen: de sectie oude muziek en de sectie moderne (19de en 20ste eeuw) en traditionele muziek. Op 1 februari 1877 werd het Instrumentenmuseum, zoals het toen heette, al opgericht als afdeling van het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Het had een didactische bedoeling, namelijk de studenten in contact brengen met historische instrumenten. Boeiend en leerrijk.

Lees meer...

 

Welkom op de pagina van kring Beringen.

Aan de linkerkant vindt u ons kringbestuur.