WIE IS WIE ?
Freddy Vaes 
1ste kringvoorzitter,
Freddy Vaes
 
laurent bijnens
2de kringvoorzitter

Laurent Bijnens
 
Ludo SouvereynsKringsecretaris,
Ludo Souvereyns
 
Paul GeerdensKringpenningmeester,
Paul Geerdens
 
Freddy Vaes
Kring-VA,
Freddy Vaes
 

Kring-VA,
Fabienne Ramakers
 
Kringafgevaardigde PC,
Vital Nijst
Laurent Bijnens
Kringafgevaardigde directeurs,
Raf Claes
Kringafgevaardigde SCAP,
Anja Schrijvers
Kringafgevaardigde SCKO,
Christel Moors
Kringafgevaardigde SCP,
Jos Aerts
Jeannette Stegen
Coöptatie,
Rik Schiepers
Lou WIllems

Welkom op de pagina van kring Genk-Lanaken (705)

Hier vindt u allerlei info omtrent de activiteiten en bestuursleden van de kring.

Kring Genk-Lanaken

bertha Houben gebedsprentje

Kring Genk-Lanaken nam onlangs met droefheid afscheid van Bertha Houben, echtgenote van Karel Wertelaers. 

Bertha was kleuterleidster op rust en een actief deelneemster aan alle activiteiten die de senioren organiseerden. 
Bertha werd geboren in genk op 25 september 1938 en is thuis overleden op 17 september 2018, dus enkele dagen voor haar 80ste verjaardag.

Tijdens de vakantie overleed de heer Maurice Kuijpers, schoonvader van Rik Schiepers, bestuurslid van kring Genk. Maurice werd op 12 oktober 1924 geboren in Boorsem en is op 22 juli ingeslapen in het woonzorgcentrum Ludinaca in Lanaken.

Met 32 COV-senioren verzamelden we op de parking van ‘De Wissen’. We bezochten onder leiding van natuurgids André Terwingen de uiterwaarden van de Maas en hadden ook aandacht voor het verleden van het korversstadje Stockheim, de vele Maasverplaatsingen in de loop der jaren, de gevolgen van de dijkwerking, de diversiteit van flora en fauna en opvallend de terugkeer van de bever. Het beheer van het terrein door het Limburgs landschap en de oprichting van een kijktoren in stampleem als onderdeel van de reconversie na   grindwinning staan garant voor de toekomst van dit natuurgebied. Met het warme weer genoten we eerst van een lekkere pint of frisdrank waarna  de koffie en een stukje vlaai als gezellige afsluiter in brasserie ‘De Wissen’ de namiddag vol maakten.

Zoals elk jaar herdenkt ook nu weer de kring haar overleden COV-senioren en dit tijdens een eucharistieviering op zondag 18 november om 11.00uur in de H.-Hartkerk van Winterslag.

Geplande activiteiten

Nieuwjaarsreceptie (10 januari)

Het is een traditie geworden dat we samenkomen in januari om elkaar vooral een zeer goede gezondheid te wensen. Woensdag 10 januari 2018 verwachten we de senioren van de kring rond 14u30 in "den Ichter" in Langerlo.

Deze receptie wordt aangeboden door het bestuur voor kleine bijdrage 5 euro. 

Bezoek Group Vandersanden (8 februari)

Op 8 februari brengen de senioren van kring Genk-Lanaken een bezoek aan de steenbakkerij Vandersanden in Spouwen. Een bedrijf dat al in 1925 werd opgericht en dus nu al meer dan 90 jaar bestaat en is uitgegroeid tot een zeer modern bedrijf. Samen met een gids kunnen de bezoekers het bedrijf ‘ontdekken’. Het bezoek is met eigen vervoer maar indien nodig kan men er voor zorgen dat de geïnteresseerden zonder vervoer ter plaatse geraken. 

Bezoek diamantslijperij en de ‘Gouden Haan’ (9 maart)

De  diamantslijperij Lieckens in Nijlen met inbegrip van de volledig uitrusting werd in november 2008 beschermd als monument en door het gemeentebestuur gerestaureerd. Op 9 maart brengen de senioren een bezoek aan de werkplaats waar men met de hand de diamanten bewerkte. Men bezoekt ook de ‘Gouden Haan’, een ambachtelijk bedrijf dat schitterende advocaat maakt en verschillende prijzen behaalde, ondermeer die van beste advocaat van Europa.

Nog gepland

April 2018 : bezoek aan het Thorpark
Mei 2018: Vriendschapsdag
Juni 2018: Wandeling