WIE IS WIE ?
 Jurgen Kiekepooskringvoorzitter,
Jurgen Kiekepoos
 

2de kringvoorzitter

Jan Franssen
 

Kringsecretaris,
Magda Bastijns 
 
Kringpenningmeester,
Annie Beynaerts 
 

Kring-VA,
Jan Franssen
Kringafgevaardigde PC,
Rohnny Michiels
Kringafgevaardigde SCD,
Rohnny Michiels
Kringafgevaardigde SCKO,
Patricia Leemans
Kringafgevaardigde SCOGO,
Annemie Steegmans
Kringafgevaardigde SCP,
Magda Bastijns
Coöptatie,
Josiane Baeté
Liliane Coenen

Wintertuin en horlogemuseum

Bij vertrek naar O.L. Vrouw Waver wisten de meesten van onze actieve plussers niet goed wat ze moesten verwachten van een Ursulineninstituut met wintertuin. Groot was dan ook de verrassing bij het binnenstappen van de tuin. Het is een feeërieke tuin uit 1900 met een betoverend spel van licht en kleur. Door de glaskoepel vallen goudgele stralen die een lentesfeer creëren zelfs in donkere dagen. Het veelkleurige glas-in-lood van de koepel tekent de morgen, de dag en de avond.
In de Sint-Ursulazaal gaf een gepassioneerde gids (oud-leerkracht)  een overzicht van de geschiedenis van het complex met zijn uiteenlopende stijlen als neogotiek, neoromaans, neo-empire, art nouveau en art deco. Dit alles werd geconcretiseerd met een wandeling doorheen de gebouwen onder begeleiding van een gids. Men bezocht de kloosterkapel, de refter, het schoolmuseum, de pianogalerij en nog zoveel meer.
’s Middags werden de 50 deelnemers verwacht in een restaurant in Duffel.
Vandaar vertrokken ze naar een horlogeriemuseum in een rijhuis in Mechelen. De eigenaar restaureert antieke klokken en horloges en heeft gedurende 50 jaar een grote collectie tijdmeters verzameld die dateren van 1600 tot nu. De collectie bevat unieke torenuurwerken, zonnewijzers, mysterieuze klokken en nog zoveel meer. Als gepassioneerd vakman gaf hij zelf  uitleg en wist hij de bezoekers geruime tijd te boeien met nooit eerder geziene microtechniek en vindingrijkheid.
Wat een intelligente creatievelingen zijn er in de loop der tijden toch geweest!